Festo disztribútorok lettünk

A Festo vállalatcsoport

A németországi központú Festo‑t 1925‑ben alapították. Napjainkra olyan világméretű vállalatcsoporttá fejlődött, amelyhez 61 önálló cég tartozik, több mint 250 telephellyel. További 40 országban rendelkezik képviselettel. A Festo termékei és szolgáltatásai így 176 országban vannak jelen.

A Festo szakterülete az automatizálástechnika, a pneumatikus és elektromos hajtástechnika, valamint az ipari automatizálástechnikai képzések és továbbképzések. A cég küldetése, hogy vevőivel szoros partneri viszonyban, a legmagasabb színvonalú kompetenciával és szakértelemmel oldja meg a felmerülő feladatokat; célja pedig az, hogy az automatizálástechnika vezető konszernje legyen.

A Festo Németországban három gyártó telephellyel rendelkezik, az egész világon további 34 országban vannak gyárai, közülük az egyik legnagyobb Magyarországon, Budapesten működik. Ez a Festo-AM Gyártó Kft., amely mint globális gyártóközpont a sűrítettlevegő-előkészítő egységek, vákuumtechnikai termékek és pneumatikai hengerek széles választékát állítja elő, részben saját műszaki tervezőközpontjának fejlesztései alapján.

A Festo Automatika Kft.

A Festo Kft. Magyarországon közel 40 éve tölt be vezető szerepet az automatizálástechnikában a pneumatikus elemek és rendszerek, valamint az azokat kiegészítő elektronikus gyártmányok értékesítésében. A termékkínálatban valamennyi Festo-termék megtalálható, a magyar Festo-szakemberek kimagasló tudásukkal, több évtizedes gyakorlatukkal, megbízható kompetenciájukkal mindazt a szolgáltatást nyújtani tudják, amelyet a Festo vevői a világon bárhol megkapnak. A magyarországi cég közvetlen elektronikus hozzáféréssel rendelkezik a központi adatbázisokhoz, a raktárkészlettől kezdve a részletes műszaki adatok és vizsgálati eredmények tárházán keresztül a világon jól bevált alkalmazások gyűjteményéig.