fbpx

Parker Tömlők

 

A Parker kínálja a világon a legnagyobb választékot tömlőkből, ezenkívül szerelvény méretekből és konfigurációkból. Legyen szó gumiból, rozsdamentes acélból, hőre lágyuló műanyagból vagy fluoropolimerből készült vagy funkcióját tekintve fonott, spirál, speciális, több funkciós tömlőkről és csövekről a legtöbb alkalmazáshoz megoldást nyújtanak. 

A Parker minden esetben alapelvárásnak tekinti,  hogy a termék megóvja a környezetet, a felhasználót és a benne áramló anyagot. Ennek érdekében a tömlők különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, mint pl: kopásállóság, ellenálló burkolat, rugalmasság, széles anyagválaszték. A világ legnagyobb tömlőgyártójaként a Parker elkötelezett a legmagasabb minőség, a legbiztonságosabb termékek mellett. A tömlőket nemzetközi előírásoknak megfelelően alakítják, tesztelik és hagyták jóvá, megfelelnek a SAE, DIN, ISO, ABS, DNV és USCG standerdeknek.

Tömlő fajták:

Hidraulikai tömlő

A Parker gyártja a világ legnagyobb hidraulikus tömlő kínálatát a piacon. A Parker hidraulikus tömlőit leginkább mobil, mezőgazdasági, ipari, vasúti, hűtési és légi közlekedési alkalmazásokban használják. A legkopásállóbb burkolatokkal rendelkező Parker hidraulikus tömlője ellenáll a legkeményebb munkakörnyezetnek is.

Pneumatikus tömlő

A gyorscsatlakozók lehetővé teszik a levegő és a folyadéktömlők egyszerű csatlakoztatását és leválasztását szerszámok használata nélkül.  Számos anyag és stílus variáció biztosítja az optimális teljesítményt, ha összehasonlítunk olyan alkalmazási és anyagkövetelményeket, mint például nyomás alatti csatlakoztatás, szivárgásmentesség, ipari csomópontok vagy nagy áramlási képességek.

Szállítótömlő

A Parker szállítótömlőiben számos olyan anyag áramoltatható, mint például a levegő, a vegyi anyagok, az élelmiszerek, az üzemanyag, az olaj és a víz egyik pontról a másik pontra, elsősorban nyílt végű alacsony nyomású rendszerekben vagy alkalmazásokban.

Speciális tömlők

A Parker kínálja a legnagyobb választékot az alacsony, a közepes és a nagynyomású speciális hidraulikus, pneumatikus, ipari és hibrid tömlőkből az iparágban. A Parker speciális tömlői maximálisan ellenállnak a hőnek, tűznek, ózonnak, időjárás viszontagságainak, vegyi anyagoknak, olajnak, UV sugárzásnak és kopásnak. Mérnökileg tervezett megoldásokat nyújtanak az Ön által a tömlőkkel és egyéb alkalmazásokkal szemben felállított speciális igényeinek.

Szívótömlő

A Parkers szívó- és elszívó vezetékcsövei maximum ½ SAE minimális hajlítási sugárral rendelkeznek, megfelelnek az álatlános és a magas hőmérsékletű alkalmazásoknak, és eleget tesznek vagy meghaladják a SAE 100R4 követelményeket. Alkalmasak vákuum alkalmazásra 85-95 kPa-ban.

 

Üzemanyagtömlő

A Parker ipari üzemanyagtömlői biztonságosan szállítják az AVGAS-t, (100-a soktánszámú repülőgáz),  a biodízelt/dízelt és a benzint az adagolókban, a motor üzemanyagvezetékekben és nagy átmérőjű tömlőkben feltöltési/leeresztési folyamat alkalmával.

Vízsugár tömlő

A Parker Polyflex ultra nagynyomású tömlői a vízszóráshoz, a vízsugárzáshoz, a tisztításhoz és a vízvágáshoz is alkalmasak, a DIN EN 1829-2 szerint tanúsítottak, és világszerte rendelkezésre állnak szakosodott és meghatalmazott forgalmazók által. A piacvezető portfóliót a magas hatékonyságnak, a könnyű kezelésnek és a kiváló biztonsági előírásoknak köszönhetik.

 

Állandó üzemi nyomás alatt álló tömlő

A Parker állandó nyomású hidraulikus tömlőit úgy tervezték, hogy egyenletesen és megbízhatóan biztosítsák az állandó üzemi nyomást minden méretben. Ezek a tömlők könnyűek, tartósak és könnyen hajlíthatók, így könnyebb és gyorsabb a szerelésük. A nyomás tartomány 200 és 680 bar között változik, a különböző piacokra különféle burkolati lehetőségekkel.

Levegőtömlő

A Parker ipari gumi/PVC levegőtömlő többféle szín, méret és nyomás mellett állnak rendelkezésre,  levegőszerszám, gyártási/feldolgozási berendezések és általános légi alkalmazásokhoz.

Víztömlő

A Parker ipari vízszállító tömlőiben, különböző nyomáson és méretben szállítanak vizet tisztítási, öntözési, permetezési, öblítési és nagy átmérőjű feltöltési/leeresztési folyamat céljából.

Vegyipari tömlő

A Parker vegyipari tömlők, különböző nyomáson és hőmérsékleten savakat/vegyszereket szállítanak nagy területű üzemben és feltöltési/leeresztési alkalmazásoknál.

Olajtömlő

A Parker ipari olajtömlője olajokat szállít gyártási, folyamat- és üzletberendezésekben nagy alapterületű üzemben vagy feltöltés/leeresztési folyamat alkalmával.

Nagynyomású tömlő

A Parker nagynyomású tömlőinek a kínálata 4000 bar nyomásig is terjedhet, ami bizonyítja a cég kompetenciáját a csúcsminőségű végtermékek gyártására. A hidraulikus tömlők nemcsak elérik, de meg is haladják a 2800 bar értéket, ami kiemelkedőnek számít pl. mentőeszközök vagy hidraulikus eszközök terén.

Push-lok és Push-on tömlő

A Parker Push-Lok és Push-On többcélú tömlője az iparág legszélesebb folyadékkompatibilitását, alkalmazási tartományát és mérettartományát tartalmazza. Ez magában foglalja a legmagasabb üzemi nyomást minden méretben, ezáltal vált a legváltozatosabb általános célú tömlővé.

Élelmiszeriparban használható tömlő

A Parkernek ez a fajta ipari tömlője és csővezetéke megfelel a különböző kormányzati/iparági szabványoknak, hogy tisztán és biztonságosan szállíthassa az élelmiszereket, italokat és ivóvizeket.

Parkrimp® No-Skive rendszer

A  Parker egy költséghatékony megoldást biztosít a gyári tömlőszerelvények kiváltására. A Parkrimp® No-Skive berendezéssel a helyszínen tudja elkészíteni saját tömlőkonfekcióját, időt és költséget megtakarítva. További részletekért kattintson ide.
Parker Parkrimp No-Skive rendszer tigris

Letölthető dokumentumok

Parker hidraulika tömlők

Ipari tömlő és fitting katalógus

BCH/SX tömlők és fitting

Parflex Thermoplastic és Fluoropolymer termékek

Thermoplastic tömlők ultrahangos nyomásra

Műanyagtömlő katalógus

Felmerülő kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésre!