fbpx

Parker SzelepekA Parker prémium szelepeket kínál hidraulikus, pneumatikus, műszeres, hűtőberendezés és légiközlekedési alkalmazásokhoz, különböző típusok és konfigurációk szerint. A parker szelepek kézzel, motorral vagy mágnessel és elektromosan is működtethetők, míg a szerelési konfigurációk lehetnek al-alapú, soros vagy sokoldalú (összetett).

Szelepek fajtái:

Hidraulikai szelep

A Parker hidraulikus szelepeket kínál, amelyek lehetővé teszik és javítják az ipari és mobil gépek teljesítményét. Innovatív komponenseket és komplett rendszereket biztosít világszerte az ügyfeleknek, miközben velük együttműködve dolgozik a termelékenységük és a jövedelmezőségük javításán.

Irányváltó szelep

A Parker az irányváltó szelepek széles választékát kínálja a különböző anyag- és ügyfél igényeknek megfelelően, különböző típusokhoz és konfigurációkhoz. A Parker kínálatában szerepelnek ipari szelepülések és orsószelepek, hidraulikus vagy kézi működtetésű, pneumatikus mágnesszelepek és kézi szelepek, mobil monoblokk és szekcionált szelepek, golyós szelepek különböző alkalmazásokhoz és közegekhez, vezérlőszelepek és áramláskapcsolók bányákban történő felhasználásra, folyamkapcsoló rendszerek analitikai rendszerekhez és hidraulikus termikus áteresztő szelepek.

Mágnesszelep

A Parker mágnesszelep választéka számos hidraulikus, pneumatikus, orvosi, hűtőberendezés és légiközlekedési alkalmazási típust és konfigurációt tartalmaz. A Parker mágnesszelep megoldásai megbízhatóságot, gyors és biztonságos kapcsolást és kompakt megoldást kínálnak, amelyek alkalmasak a kihívást jelentő környezetben.

Áramlásszabályozó szelep

A Parker áramlásszabályozó szelepei a folyadékok vagy gázok áramlási sebességének és nyomásának szabályozására szolgálnak. Az áramlásszabályozó szelepek elengedhetetlenek a rendszer teljesítményének optimalizálásához, egy áramlási csatornán vagy egy változó áramlási területű ponton keresztül.

Patronszelep

A Parker gyűjtőpatron szelepei egy innovatív, mégis egyszerűsített alternatívát nyújtanak a mágnesszelepek és a csapszelepek számára. A patronszelepek számos funkcióval és előnyökkel rendelkeznek, beleértve a helytakarékos megközelítést, a kevésbé sokrétű megmunkálást, az alacsonyabb összköltséget, és nincsenek elosztónyílások a géphez vagy be vannak nyomva. Ezenkívül a patronszelepek 100%-ig teszteltek és nincsenek laza részek; a hüvely, a dugattyú, a rugó és a nyílás egy egységként vannak összenyomva.

 

Műszerszelep

A Parker az ipari szerszámok legszélesebb választékát kínálja. Ezek a kiváló minőségű szelepek rendszernyomáson 10300 bar-ig alkalmazhatóak. Innovatív teljesítménymodellek állnak rendelkezésre valamennyi tűszelepben, golyósszelepben, visszacsapó szelepekben, szabályozó szelepeknél, mérőszelepeken, blokk- és légtelenítő szelepeken, áramlásszabályzó szelepeken és vezérlőszelepeken. Ezeket a műszerszelepeket többféle konfigurációban, végcsatlakozási méretekben és különböző anyagokból állítják elő. A Parker olyan műszerszeleppel rendelkezik, ami megfelel a rendszer specifikus alkalmazásainak is.

Nyomáskiegyenlítő szelep

A Parker a nyomáskiegyenlítő szelepek széles választékát kínálja, amelyek erős hangtekercs szelepet technológiát használnak, ami nagyobb áramlást tesz lehetővé kisebb szelepekből. Ezek a szelepek gyors reakciót biztosítanak és fedélzeti vezérlő elektronikával vagy anélkül is elérhetőek.

 

Nyomásvezérlő szelep

A Parker nyomásszabályozó szelepei tökéletesen kiegészítik a sorba szerelt áramlási, tű- és visszacsapó szelepek széles skáláját. Ezek a nyomáscsökkentő szelepek biztosítják az állítható nyomásszabályozást és korlátozó funkciókat, amelyek gyakran szükségesek olyan alkalmazásokban, ahol a nyomást pontosan ellenőrizni kell, miközben lehetővé teszi a lelszerelés kézi beállítását a területen. A hasonló alkalmazási terület közé tartoznak a szállítószalagok, az élelmiszer-feldolgozás, az anyagkezelés és a folyamatirányítás.

Csavarorsós szelep

A Parker tűszelepeket kínál a folyadékok és gázok szivárgásmentes elzárásához és szabályozásához, különféle szártípusokban, mind egyenes, mind hajlított típusokra. Az olaj- és gázfeldolgozó létesítmények számára is számos modell létezik, az agresszív vegyi és gázipari alkalmazásokhoz használható PFA-terméket beleértve.  

Nyomáscsökkentő

A Parker nyomáscsökkentő szelepek úgy vannak kialakítva, hogy amikor a felfelé irányuló nyomás meghaladja a rugó által kifejtett záróerőt, akkor az alsó szár kinyíljon, amely lehetővé teszi a szelepen az átáramlást.

Visszacsapó szelep

A Parker az iparág legszélesebb választékát kínálja a visszacsapó szelepek közül, amelyek különböző végcsatlakozásokban állnak rendelkezésre. Szelepeket sokféle alkalmazási területen használják, a levegő és az üzemanyag-rendszerektől a tárolásig. A visszacsapó szelepek sokféle közeget hasznosítanak, beleértve az olajat, a levegőt és a vizet, és olyan anyagokból készülnek, mint például alumínium, rozsdamentes acél, sárgaréz és szénacél. A Parker visszacsapó szelepeit gazdaságos fém vagy zero-szivárgó ülésekkel alkalmaznak, elasztomer tömítéssel, egyedi fröccsöntött ülés kialakítással.

Elzárószelep

A Parker elzárószelep kínálatában többek között a PFA ultra-tisztaságú szelepek iparágvezető választéka található, beleértve a pneumatikus és az elektro-pneumatikus kézi és a levegővel működtetett membránszelepeket. Ezek ideálisak félvezető és hasonló alkalmazásokhoz, amelyek korrózióállóságot és pontos áramlásszabályozást igényelnek, és számos konfigurációban és méretben kaphatók.

Tűszelep

 A Parker tűszelepeket kínál a folyadékok és gázok szivárgásmentes elzárásához és szabályozásához, különféle szártípusokban, mind sorban, mind szögben. Az olaj- és gázfeldolgozó létesítmények számára számos modell létezik, az agresszív vegyi és gázipari alkalmazásokhoz használható PFA-terméket beleértve.  

Mérőszelep

A Parker adagoló- és mintavevő szelepeinek választékát úgy tervezték, hogy pontosságot és stabilitást biztosítsanak az analitikai, műszeres és kutatási alkalmazásokban, precíz vezérlést használva az alacsony áramlású gáz alkalmazásokban. Különböző változatok közé tartoznak a szeleppatronok, amelyek áramlásmérőkbe és beépített szelepegységekbe vannak beépítve, egyenes vagy szöges mintás (hajlított) szeleptestekkel.

Golyósszelep

A Parker a gömbszelepek átfogó kínálatát biztosítja, amelyek szabályozzák az áramlási irányt és biztosítják a kikapcsolást. Ezek a gömbszelepek rozsdamentes acélból, PFTE-ből (telfon),  acélból és sárgarézből készülnek.

Könyökszelep

A Parker könyökszelepek széles választékát kínálja sokféle méretben és konfigurációban, amelyek képesek a levegő, az inert gázok és a folyadékok különböző áramlási sebességgel történő kezelésére széles nyomás- és hőmérséklet-tartományban. A szuszpenziós oldatok vagy a maró anyagok kezelésére alkalmas szelepek szintén rendelkezésre állnak.

Vezérlőszelep

A Parker nagyszámú pilóta vezérelt (PO) visszacsapó szelepet kínál, amelyek egy külső vezérlőnyomással nyitható visszacsapó szelepek. Kétféle pilóta működtetésű visszacsapó szelep van: menetes kazetta stílus és vezérlő dugattyú stílus. Ezek a visszacsapószelepek a legjobban használhatók egy olyan vezérlőszeleppel együtt használva, amely a szelepnyílásokat a tartályba nyitja, amikor központosítja.

Kisméretű szelep

A Parker a kisméretű szelepek széles skáláját kínálja, hogy megfeleljen a legigényesebb precíziós gázáram-alkalmazások igényeinek az analitikai kémia és a klinikai diagnosztika számára. Ha a teljesítmény, a minőség és a megbízhatóság kritikus fontosságú a műszer számára, a Parker szelepek megbízható működési teljesítményükről és kompatibilitásukról ismertek minden működési körülmények között. A termék technológiák közé tartoznak a miniatűr mágnesszelepek, az arányos szelepek és a multimédiás szelepek.

Nagyon magas tisztaságú közegekhez használható szelepek

A Parker nagyon magas tisztaságú közegekhez használható szelepekhez tartoznak a pneumatikus és elektro-pneumatikus kézi és levegő működtetésű membránszelepek, amelyek különböző hőmérsékleteken és nyomáson működnek. Ideálisak a félvezető gyártáshoz és a tiszta terület alkalmazásokhoz, amelyek szivárgásmentességet, korrózióállóságot és pontos áramlásszabályozást igényelnek, és számos konfigurációban és méretben kaphatók.

Szervoszelep

A Parker szervo szelepek és a szervo-arányos szelepek a teljesítmény és a pontosság tekintetében megfelelnek a legmagasabb követelményeknek. A széles termékskála robusztus és megbízható szelepeket tartalmaz szinte minden alkalmazáshoz és funkcionalitáshoz. A Parker szervo szelepei a legmegfelelőbbek azoknál az alkalmazásoknál, amelyek különleges követelményeket támasztanak a beépítési tér és az áramfogyasztás tekintetében. A DFplus sorozatú, arányos irányú szelepek és az arányos fojtószelepek a kazetta kialakításában elérik a szervo szelepek frekvenciaválaszát.

Biztonsági szelepek

A Parker PG sorozatú tisztítószelepek légtelenítő, tisztító vagy leeresztő szelepekként használhatók. A kompakt szelep csak egy negyed fordulatot igényel, ha a csavarkulcsot szorosan rögzíti, hogy biztosítsa a tömített tömítést az első alkatrészen. A további csavarkulcs biztosítja a tömített tömítést a névleges nyomásig.

Fojtószelep

A Parker a fojtószelep és a pillangószelep széles választékát kínálja különböző célokra. Az ipari hidraulikus fojtószelepek az olajáramok pontos és megbízható vezérlését szolgálják. A sorozat arányos fojtószelepeket tartalmaz a csúszásgátló patron kialakításában és a SAE peremmel, valamint a fojtószelep visszacsapó szelepekkel az alaplaphoz, szendvicslemezhez és csőszereléshez. Különböző méretek lehetővé teszik a rendkívül változó felhasználást. A nagy reagálású szelepek lehetővé teszik a nagy áramlások pontos dinamikáját. A Parker pillangószelepei robusztusak, tömörek, és lehetővé teszik a gyakori működést nagyon alacsony nyomatékkal.

Elektronikus szelep

A Parker az orvosi készülékgyártóknak nagy sebességű miniatűr szelepeket biztosít, amelyek rendkívül alacsony szivárgási sebességgel rendelkeznek az FDA által jóváhagyott műszerekhez. A Parker a miniatűr szelepek széles skáláját kínálja, hogy megfeleljen a legigényesebb precíziós gázáram-alkalmazások igényeinek az analitikai kémia és a klinikai diagnosztika számára. Ha a teljesítmény, a minőség és a megbízhatóság kritikus fontosságú a műszer számára, a Parker szelepek megbízható működési teljesítményükről és kompatibilitásukról ismertek minden működési körülmények között

Letölthető dokumentumok

Parker hidraulikus szelepek

Parker Colorflow és golyósszelepek

Parker - becsúsztatható-patronszelepek

Pneumatika szelepek

Felmerülő kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésre!