fbpx

Parker TömítésekParker, a mozgás- és vezérlőtechnológiák globális vezetője, innovatív tömítési megoldásokat fejleszt és gyárt, hogy megfeleljen a mai rendkívül változó iparágak kihívásainak. A folyékony energiától és az űrkutatástól kezdve az élettudományokig és a napenergiaig a Parker széles körű speciális elasztomereket kínál az egyedi tömítési követelmények kielégítésére, a tapasztalatok, az innováció és a támogatás kombinációjával. Az O-gyűrűktől a dugattyútömítésekig, forgótömítésekig, egyedi tömítésekig és még sok mindenig forduljon a tömítő megoldások világvezetőjéhez.

Tömítésfajták:

O-gyűrűs tömítések


Az O-gyűrűk kör alakú tömítő elemek, kör keresztmetszettel, és főként statikus alkalmazásokban használják. A méreteket a belső átmérő és a keresztmetszet átmérője határozza meg. O-gyűrűinket metrikus és angol szász szabványok szerint gyártjuk, mint például az AS 568B, a DIN ISO 3601 és a JIS. Szinte bármilyen méretű egyedi méret lehetséges, például miniatűr O-gyűrűk, nagyméretű speciális O-gyűrűk, folyamatosan öntött és összefonott huzal. Olyan O-gyűrűs vegyületeket használunk, amelyek megfelelnek a legszigorúbb ipari szabványoknak, ideértve az FDA, USP, KTW, DVGW, BAM, WRAS (WRC), NSF, Underwriters Laboratories (UL), Aerospace (AMS) és számos ügyfélspecifikus követelményt.

Rúdtömítések


A folyadékáramú hengerek és a hajtóművek rúd és puffer tömítései lezárják az alkalmazott rendszernyomást a légkör oldalával szemben. A rúdtömítések ésszerű funkcionalitással bírnak, mert ha a szivárgás kívülről történik, akkor szennyezi a környezetet. Egyszeres és kettős hatású tömítésként kaphatók, de ideálisan egyhatású tömítésként használják. Számos összetett és profilkonfiguráció áll rendelkezésre, hogy megfeleljen a felhasználó specifikus alkalmazási profiljának. Általában kölcsönhatásban a szennyfogó elemekkel a hengerfej-tömítő rendszerekben.

Dugattyús tömítés 

A Parker dugattyú tömítéseit a folyadékáramú hengerekhez és a hajtóművekhez úgy tervezték, hogy elkülönítse az alkalmazott nyomást a dugattyúk és a rudak között. Számos összetett és profilos konfigurációban kaphatók, különféle alkalmazásokhoz.

Porvédő tömítés

Az porvédőtörlőket úgy tervezték, hogy megakadályozzák a rendszer külső részecskékkel való szennyeződését vagy más környezeti hatásokat a hengerekben és a hajtóművekben levő fordítói mozgások során. Ezenkívül a hengerfej statikus tömítését is biztosítják, szemben a légkörrel. Néhány kettős hatású kivitel szintén csökkenti a vontatóolaj-fóliát az ütés során.

Radiális tengelytömítés

A radiális tengelytömítések biztosítják a tömítő és porfogó funkciókat a forgó és elfordítható mozgásokhoz alacsony nyomás és nagy sebesség mellett. Két alapvető funkciót látnak el: az elsődleges funkció a csapágy vagy a rendszer kenőanyagának megtartása a rendszerben a szivárgás elkerülése érdekében, a másodlagos funkció pedig a rendszer külső részecskékkel vagy más környezeti hatásokkal történő szennyezésének megakadályozása. A sugárirányú tengelytömítések általában fémbetétből és elasztomer membránból állnak, rugóerővel ellátott tömítőelemmel.

 

Tengelytömítés

A tengelytömítések tömítőképességet biztosítanak a forgó és elfordítható mozgásokhoz nagy nyomás és alacsony sebesség mellett. Kétféle típusú forgó tömítés létezik: az állórészhez, amelynek belső része dinamikusan tömíthető, és a forgórészhez, amelynek dinamikus tömítése van a tömítés külső átmérőjén. A forgó elosztók végtömítései kivételével a rotortömítéseket kettős működésű funkcióra tervezték.

Biztonsági tömítés

Parker, a mozgás- és vezérlőtechnológiák globális vezetője, innovatív tömítési megoldásokat fejleszt és gyárt, hogy megfeleljen a mai rendkívül változó iparágak kihívásainak. A folyékony energiától és az űrkutatástól kezdve az élettudományokig és a napenergiaig a Parker széles körű speciális elasztomereket kínál az egyedi tömítési követelmények kielégítésére, a tapasztalatok, az innováció és a támogatás kombinációjával. Az O-gyűrűktől a dugattyútömítésekig, forgótömítésekig, egyedi tömítésekig és még sok mindenig forduljon a tömítő megoldások világvezetőjéhez.

Rögzítő tömítés

A rögzítőtömítések kompozit tömítőalátétek, amelyek fém hordozóból és vulkanizált elasztomer tömítő ajakból állnak. Statikus tömítő funkciót biztosítanak a karimáknál vagy menetes csatlakozásoknál, és következetesen biztosítják az ideális tömörítési körülményeket a ház alkatrészei között, hogy megakadályozzák a tömítő ajak sérülését.

Peremes tömítés

A peremes tömítések az elülső oldal statikus tömítését biztosítják a karima csatlakozásokon belül. Két fő tervezési alapelv érhető el, akár belső, akár külső nyomásra. A vegyületek széles skálájának különféle kivitelei biztosítják az egyedi jellemzőket.

 

Szeleptömítés

A szelep tömítések dinamikus dugattyús vagy rúd tömítések, amelyeket a szelep orsóinak tömítésére használnak. Általában a kivitel nagyon vékony, kis átmérőjű, hogy megfeleljen a szelep követelményeinek. A legtöbb szelep tömítés kivitelét az adott alkalmazási profilnak megfelelően alakították ki.

Puffertömítés

A puffer tömítések az elsődleges tömítések tandem tömítésű konfigurációkban, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak a maximális rendszer nyomásnak. A keresztmetszet nem szimmetrikus és gyakran extrudálódásgátló gyűrűket használ a rés extrudálásának megakadályozására. A csúcstechnológiájú kialakítások alacsony nyomású oldalról tartalmaznak nyomáscsökkentő funkciókat, amelyek a tandem elemek közötti csapdába eső olajnyomás problémáival foglalkoznak.

Tompítótömítés

Parker, a mozgás- és vezérlőtechnológiák globális vezetője, innovatív tömítési megoldásokat fejleszt és gyárt, hogy megfeleljen a mai rendkívül változó iparágak kihívásainak. A folyékony energiától és az űrkutatástól kezdve az élettudományokig és a napenergiaig a Parker széles körű speciális elasztomereket kínál az egyedi tömítési követelmények kielégítésére, a tapasztalatok, az innováció és a támogatás kombinációjával. Az O-gyűrűktől a dugattyútömítésekig, forgótömítésekig, egyedi tömítésekig és még sok mindenig forduljon a tömítő megoldások világvezetőjéhez.

Egyedi tömítések

 
Az egyedi tömítések egyediek és kizárólag egy adott alkalmazási profilhoz készültek.

Egyedi formájú tömítések

Az egyedi formák egyedi és exkluzív elasztomer minták egy adott alkalmazási profilhoz. Bármilyen forma és vegyület kombináció és funkcionalitás lehet.

Egyedi arctömítések

Az arctömítések az elülső arc statikus tömítését biztosítják a karimacsatlakozásokon belül. Két fő tervezési alapelv érhető el, belső és külső nyomásra egyaránt. A vegyületek széles skálájának különféle kivitelei biztosítják az egyedi jellemzőket. Az egyedi arctömítések egyediek és kizárólag egy adott alkalmazási profilhoz készültek.

Statikus tömítések

A Parker által kínált O-gyűrűk és kapcsolódó megoldások statikus tömítések területén az iparág legszélesebb körű kínálatát jelenti. A metrikus és az angolszász szabványok szerint készülnek, egyedi méretekben kaphatók, és vegyületeket alkalmaznak, amelyek megfelelnek a legszigorúbb ipari szabványoknak és az ügyfél-specifikus követelményeknek.

Tömítőgyűrű

A tömítőgyűrűk statikus tömítőelemek hengeres kivitelben, amelyek biztosítják a tömítés működését a hengertömítés és a hengercső között.

D-gyűrűs tömítés

A Parker egyedi D-gyűrűi hatékony alternatívát kínálnak a hagyományos tömítéshez sugaras tömítéseknél, ideértve a statikus, ellentétes vagy oszcilláló alkalmazásokat is. A cég egyedi D-gyűrűi nagy teljesítményű poliuretán D-gyűrűket tartalmaznak hidraulikus és pneumatikus alkalmazásokhoz és alacsony húzóképességű D-gyűrűk alacsony súrlódást igénylő alkalmazásokhoz.

 

Rugós tömítőgyűrű

A Parker rugós tömítőgyűrűi különféle anyagokból gyártják, amelyek magas hőmérsékletű, nagynyomású elasztomereket tartalmaznak, beépített rugótartó beépített rendszerekkel. Kettős működésű egyedi rugós tömítéseinket túlformázott extrudáló rugókkal terveztük, amelyek mindkét irányban pozitív tömítésnyomást biztosítanak.

Letölthető dokumentumok

Parker pneumatikus tömítések

Hidraulikus tömítések

Parker O-gyűrű kézikönyv

Parker - O-gyűrű anyagútmutató

Felmerülő kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésre!